Hoe hoofdluizen te ontdekken

Het gebruik van dimeticon alleen zal in de meeste gevallen geen larven opleveren, maar je moet nog wel elk eitje rondom het eitje na het eerste behandelen. In de tussentijd kunt u insecticiden op uw dierbaren gebruiken. Deze zijn doeltreffender in het doden van de eitjes dan de volwassen exemplaren en zijn daardoor hardnekkiger.

Herhaalde luizenbaden kunnen u ook helpen om ze uit het haar van uw dierbaren te verwijderen en zo verdere verspreiding te helpen voorkomen. Na het eerste bad neemt u een douche van 15 minuten en gebruikt u vervolgens luizenpreventieshampoo om alle eitjes te doden die zich op dat moment op uw hoofd bevinden. Gebruik insecticiden in andere gevallen zoals beddengoed en handdoeken om de eitjes te verwijderen. Seksuele activiteit kan ook helpen bij het identificeren van de eitjes, omdat het helpt een manier te vinden om de eitjes te verwijderen hat de vrouwelijke luis in staat is eitjes af te zetten in de mond van het mannetje.

Het is zeer belangrijk om een hoofdluisplaag te voorkomen, aangezien hoofdluizen ernstige jeuk op de hoofdhuid kunnen veroorzaken en een ravage kunnen aanrichten door door de huid heen te bijten.

Wat u moet weten over hoofdluizen is dat ze niet springen, ze kruipen, en wanneer het vrouwtje een eitje legt, ontwikkelen ze een vloeistof die hen helpt om zich in de hoofdhuid in te graven. Het zijn zeer kleine volwassenen, meestal niet groter dan een sesamzaadje uit uw hamburgerbroodje en ze leggen hun eitjes op de hoofdhuid of op een andere behaarde plaats.

Nadat het vrouwtje haar eitje heeft gelegd, doorloopt de hoofdluis drie ontwikkelingsstadia. Het eerste stadium is de levendige ontwikkeling, waarbij het vrouwtje zich op de hoofdhuid opkrult tot een bal om haar eitje te beschermen, dat vervolgens veilig van de hoofdhuid kan worden verwijderd.

Het tweede stadium is het larvenstadium, wanneer de nimf van de hoofdhuid in een donkere ruimte valt. Dit kan tot de onderarm duren en het laatste is het volwassen stadium waarin de nimf daadwerkelijk volwassen wordt. Dit proces kan bij de meeste gezonde volwassenen tot 48 uur (of langer) duren.

Nu u op de hoogte bent van de drie ontwikkelingsstadia, wordt u meestal aangeraden om op zoek te gaan naar hoofdluizen en ze te controleren. U hoeft zich echter niet te haasten om uw haar te laten kammen, want hoofdluizen komen weliswaar veel voor, maar zijn niet zo gemakkelijk op te sporen als hun minder vervelende insectenneefje de made.

Tips om hoofdluis op te sporen:

1. Zoek naar neten achter de oren.

2. Zoek naar rode vlekken en niet naar de typische witte mufli (geschubde witte vlekken)

3. Volwassen dieren met een macerkleurige rugzijde zijn in de buurt. Soms vind je ze ook vastgeklampt aan haarlokken.

4. Wees u ervan bewust dat hoofdluizen er absoluut van houden om met een ander hoofdluis-, gezins- of familielid om te gaan…en dat ze niet per definitie veilig zijn om mee te leven…en dat het eigenlijk aan te bevelen is dat u uw kind en of gezinslid met rust laat in een poging om uw allied niet in de problemen te brengen.

5. Controleer dagelijks op neten, of luizeneitjes.

6. Laat je niet opnieuw vangen. Probeer eerst de plaag te vernietigen.

7. Gebruik goed gemotiveerde verwijzingen.

Dat is het… dat is hoe je voorgoed van hoofdluis afkomt.