De kracht van de adem

filteren

Wanneer je je adem gebruikt als een filter waardoor je een situatie waarneemt of voor welk doel dan ook, kun je jezelf bevrijden van de beperkte en bekrompen ruimte die anders van binnen kan bestaan. Dit is de eerste in een reeks van energie-oefeningen die eerder op andere manieren zijn gepresenteerd, waarbij we door het gebruik van Yod, Chanting en Recitatie, God-doel en wil zoeken. (Yod is een Sanskriet woord dat “gisten” betekent, en Chanting betekent “zingen”). In wezen laten we alle vooropgezette ideeën los over wie we zijn, en wat we kunnen worden en brengen in ons leven.

Door dit te doen ben je in staat om in je op te nemen wat uiteindelijk waar en mooi is. Als je bijvoorbeeld nadenkt over de schoonheid van de zonsondergang boven water, bepaal dan of dit absoluut de waarheid en schoonheid is die in de hele schepping is. Als je dan schoonheid herkent, en als je God of de essentie van de God-kracht hierachter en achter dit alles aanvoelt, dan ben jij ook mooi, net als de zonsondergang.

Geluid en muziek zijn muziek in zichzelf. De elementen van geluid en muziek zijn energieën en bewustzijn. De expansie van het Zelf door de adem is bewustzijn van zijn eigen multidimensionaliteit. Alleen wanneer de middelste pijler (borstkas en hart) ertoe gebracht wordt zijn identificatie met het ego los te laten, kan het samensmelten met het Zelf en beginnen aan de reis van wederopstanding, voltooiing en genezing. (Of in Gestalt, wedergeboorte en voltooiing.) En, alleen wanneer het Hogere Zelf (hart) en de Midden Pijler (verwerkelijking van het Zelf) tot rust zijn gebracht, kan het Hogere (benen) binnen de geest van adem worden gebracht. Alleen via de vier centra van zelf en lichaam zijn het Zelf, het hart, de geest en de kundalini in staat de cyclus van afscheiding te doorbreken en Eenheid te ervaren. Daarom worden we meesters van de adem, leven gemakkelijk binnen zijn natuurlijke cyclus van bewustzijn en gemak dat wordt ervaren als stroom en behoefte.

Meditatie is de kunst om de adem te gebruiken als een kanaal om energie en bewustzijn te verplaatsen, zodat de stroom onder jouw controle is. Door het hartenergiecentrum te openen via ademwerk open je je leven voor nieuwe mogelijkheden. Het grote kenmerk van dit werk/yoga is dat het begint met een bewuste keuze. Als je bereid bent om te zijn met welk gevoel er van binnen ook opkomt, dan zul je de kracht krijgen om in balans, vreugdevol en in grote vrede te bewegen. Het is normaal, en te verwachten, dat je geest en lichaam in fases van stagnatie en rust vallen. Meditatie stemt af, heroriënteert de grootmoeder natuur om nieuwe uitdagingen te openen. De langer durende beoefening, envisioning, en intending next sessions, zijn cruciaal in de activiteit van deze beoefening.

Lees meer:
Familieopenstelling Utrecht
Familieopenstelling Den Haag